Witamy na Forum Gdzie Żyjemy

Witaj! Logowanie Rejestracja

Ocena wątku:
  • 3 głosów - średnia: 3.67
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Oszustwa NASA
W materiale poniżej posłuchajcie co mówi gość z NASA od 19:10 gdzie pada stwierdzenie, "Ludzie na całym globie to oglądają i chcemy zrobić dla nich dzisiaj dobre SHOW."
Można powiedzieć że zbyt dosłownie ujął, to co robią, udają lądowanie na wyimaginowanych Kosmicznych-kulach. Show must go on!

A oto oficjalny OBRAZ Marsa od NASA:

Odpowiedz
Przykład jak księżyc jest oświetlony nie z tej strony co trzeba.

Zapraszam na grupę "Świadomość Absolutna" https://www.facebook.com/groups/1081486178691018/
Odpowiedz
SpaceIL i Israel Aerospace Industries (IAI) ogłosiły w niedzielę, że księżycowy lądownik Beresheet zakończy swoją misję księżycową 11 kwietnia. IZRAEL dołączy do supermocarstw Chin, Rosji i USA, by wylądować statek kosmiczny na Księżycu.

Statek kosmiczny "Beresheet" (teoria), którego imię w języku Hebrajskim oznacza "Na początku / W Genesis" (wiara). 

11 kwietnia 2019 r

"Statek kosmiczny Beresheet ląduje na Księżycu"

Apollo 11

"Jeden wielki skok"

11 lipca 1979 r

"Skylab wrócił do atmosfery ziemskiej i się rozpadł"

11 sierpnia 1993 r.,

"Olympus-1 został trafiony przez meteor"

11 października 2006 r

"Statek kosmiczny Cassini filmuje OKO na Saturnie"

11 stycznia 2007 r

"Chiński satelita pogodowy został zniszczony przez kinetyczny test niszczenia pojazdów".

11 lutego 2009 r

"Pierwsza poważna awaria kosmiczna między Amerykańskim a Rosyjskim satelitą"

11 listopada 2013 r

"Satelita Goce rozbija się o ziemię w niekontrolowanym powrocie."

11 października 2018 r

"Wskutek awarii czujnika, doszło do spektakularnego wypadku rakiety Sojuz."
Odpowiedz
Witam! Ostatnio znalazłem na you tube rosyjski filmik ktory pokazuje że kosmonauci z challengera który eksplodował podczas startu w 1986 roku żyją i mają się dobrze. Myślę że to prawdopodobne.
Odpowiedz
Witam! Dzisiaj nie wiem czemu przyszedł mi na myśl Gagarin. Ponad 2 lata temu czytałem książkę węgierskiego pisarza Istvana Nemere ,,Gagarin =kosmiczne kłamstwo?''. Gagarin nigdy nie był w Kosmosie i dlatego musiał zginąć! István Nemere, węgierski pisarz i dziennikarz, przez wiele lat gromadził dokumenty na temat rzekomego "lotu" Gagarina. Część materiałów skonfiskowała polska Służba Bezpieczeństwa! Książka zawiera dowody, że Gagarin nigdy nie latał w Kosmos. Demaskuje niezliczoną ilość kłamstw podanych przez oficjalne źródła sowieckie i samego Gagarina.
Dziwny zbieg okoliczności, akurat sobie o tym przypomnialem w 60 rocznicę jego rzekomego lotu w niby kosmos. Dzisiaj mija 60 lat. Tak jak i NASA, tak samo i rosyjska agencja kosmiczna poświęcała życia swoich kosmonautów. Książkę można przeczytać na docplayer.pl.
Odpowiedz
Każdy kto chce abym wierzył w jego koncepcje, kto chce bym zignorował moje naturalne doświadczenia i zaadoptował coś co jest przeciwieństwem do moich doświadczeń i tego co mogę zademonstrować, to ci ludzie są bezwzględnie zobowiązani aby usatysfakcjonować to dopytywanie w sposób demonstrowalny, co jest akceptowane jako część rzeczywistości i zachęcam każdego do takiego samego stanowiska.
Odpowiedz
Chcą powiedzieć że zdalnie sterują jakimś super-duper sprzętem miliony kilometrów stąd, gdzie czas dotarcia sygnału stale się zmienia, ale to im wcale nie przeszkadza by wszystko wychodziło perfekcyjnie jak w zegarku, pomimo tego że nawet nigdy wcześniej tego nie robili na Ziemi?
No i jaki rodzaj baterii ma to wszystko że z tą cała technologią działa to w zupełnie nieznanym otoczeniu przez 15 lat bez ładowania?
My tutaj na Ziemi codziennie musimy ładować telefony, laptopy czy auta typu nissan leaf, by z nich korzystać a tym w krainie wyobraźnie wszystko nagle magicznie działa. To dziwne że podobno mamy takie możliwości, ale nie można znaleźć ich żadnego praktycznego zastosowania tutaj w prawdziwym świecie.

Na tym materiale czas opóźnienia to już nie 11 minut i 22 sekundy a 15min i 27 sekund. Nawet gdyby uznać odpowiedź że położenie Ziemi i Marsa nie jest stałe, to tutaj pokazują nam że jest jeszcze bliżej aniżeli gdy lądował. Wtedy było 280 mln km, a teraz jest 278 mln km. A zatem czas opóźnienia powinien być mniejszy a jest większy.

Odpowiedz
fajny techniczny materiał wyjaśniający dlaczego kamera użyta przez NASA nie miała prawa działać w "środowisku księżycowym" ( które zresztą sami wymyślili ) :

https://www.youtube.com/watch?v=sDggkBUSZl8&t=0s
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości