Witamy na Forum Gdzie Żyjemy

Witaj! Logowanie Rejestracja

Ocena wątku:
  • 2 głosów - średnia: 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Operacja: Rozprzestrzenianie Prawdy – Płaska Ziemia
Wiadomość dla Świata:

Praktyczne porady jak efektywnie zaprezentować innym osobom koncepcje płaskiej ziemi, bez zmuszania ich do odruchowego zakrywania uszu albo wystawiania ci języka.

Odpowiedz

Kolega Flat Earther i członek IFERS (Międzynarodowego Forum Płaskiej Ziemi), Del z Szkocji rozmawiał z osobami spotkanymi na ulicy dzieląc się naturalną fizyką i zdrowym rozsądkiem, z nadzieją że obudzi trochę krytycznego myślenia w tym bardzo ważnymi temacie. 
Link od jego kanału (materiał widoczny u góry to tylko skrót jego wywiadów):
https://www.youtube.com/channel/UCvswlgeHodOejVN21TWweLw
Odpowiedz
Del z Szkocji zdecydował się wybrać do mediów (BBC i Hub), by zobaczyć czy w ogóle są one zainteresowane tematem płaskiej ziemi. Rozmawiał również ze spotkanymi osobami pod Uniwersytetami w Glasgow, gdzie chciał obudzić trochę krytycznego myślenia i podzielić się wiedzą na temat naturalnej nauki w oparciu o zdrowy rozsądek.

Odpowiedz
Graffiti we Francji

http://www.pictame.com/media/16007463581...2695534856
Odpowiedz
Wielu zadaje pytanie jaki sens ma oklamywanie ludzi na temat kulista czy plaska , wiec wtedy odpowiadam , ze jest to kluczowy temat naszego jestestwa , a sprawa jest prosta , bo system-matriks w ktorym wegetujemy ma swoje prawa , normy , religie , pragnienia , marzenia i wierzenia , a wszystkie mrowki robotnice musza byc zaprzegniete do ciagniecia tego wozu z krolowa i jej elita , nasz padul-matriks-gra-sims to wiezienie , wiec tylko w elicie tego systemu mamy pokladac nadzieje na ucieczke do Wielkiego Wszechswiata , zdobywanie orbity , kosmosu , planet , bajki , animacje , fikcyjny pokarm edukacyjny od kolyski , stworcow inteligetnych nie ma , jestesmy wypiardkami wielkiego wybuchu na zadupiu odchlani gdzie sposob na wyrwanie sie stad ma tylko ELITA . A prawda jest calkiem inna , swiat jest skastruowany na innym fundamencie , jestesmy pepkiem wszechswiata , oczkiem w glowie swoich konstruktorow , choc ich morale swiadczy o tym , ze jestesmy dla nich myszkami w labolatorium i maja oni przeslanki patologiczne , to jednak dbaja i podlewaja te kwiatki. Stara mapa Buddyjska oraz wiele dowodow swiadczy o tym , ze ziemia jest plaska i ze obok naszej ziemi znajduja sie inne plaskie ziemie ( na google - Buddhism Map 1000 Year Kobayashi ) Gdy na Alasce odkryto zloto , to " Goraczki Zlota " nikt nie mogl powstrzymac , a wiecie co by sie stalo gdyby Elita oglosila , ze za pasem Antarktydy-Atlantydy znajduja sie inne ziemie do zdobycia , bo ja wiem , nikt by w tym dziadowski mrowisku nie zostal , a System Elit przestal by istniec.
Odpowiedz
Dzięki za wpis, niemal z wszystkim się zgadzam, tylko mała adnotacja, póki co nie ma dowodów na to że tam istnieją inne "Ziemie", więc nie możemy wypowiadać się jakby to było pewne że one istnieją.
Osobiście wydaje mi się że ich nie ma i dlatego to miejsce na którym żyjemy oraz my ludzie jesteśmy tak wyjątkowi, tylko "elity" sprawiają byśmy myśleli odwrotnie.
Odpowiedz
Spokojnie , masz prawo miec swoje przekonania hahahaha....... jestem badaczem-naukowcem-poszukiwaczem , zycie czytam miedzy wierszami , o historii wiem tyle , ze byla pisana przez bandytow , a to co im nie bylo na reke wymazywali z kart historii . Dla mnie odpis mapy z klasztoru buddyjskiego pokazany w gazecie z 1907 roku nie jest wiara czy przypuszczeniem , a jest Faktem i Twardym Dowodem , bo tylko w nielicznych zakatkach tego padolu zachowaly sie ziarnka prawdy . Czy buddyjska mapa jest dla mnie wiarygodna ? Tak ! Wiarygodniejsza niz Stala Grawitacyjna i Teoria Wzglednosci Einsteina , niz wszystkie fikcyjne fotki i animacje kosmosu prezentowane przez NASA ( o lotach na ksiezyc i stacji ISS nie bede pisal , bo to smiech na sali ). Na dokladke daja do myslenia filmiki na You Tube zrobione przez obiektywnych obserwatorow w temacie Dwa Slonca - Two Suns - Dos Soles , zwane tez Nibiru , anomalia w stacjach antarktycznych ktore notabene sa pod kontrola NASA ( szczegulne anomalia w niemieckiej stacji Neumayer ) , do tego dohodza slowa Admirala Byrda i jak sie pozbiera te puzzle to zaczyna sie kreowac czesc obrazu.
Odpowiedz
Efekt dwóch lub nawet trzech słońc nie koniecznie musi oznaczać inne słońca, taki efekt jest możliwy jeżeli światło jest tak jakby odbijane od czegoś, być może inne medium które daje takie wrażenie. Można to zaobserwować na materiałach na youtube gdzie ludzie pokazują jak zachowuje się odbijające lub rozchodzące się światło.
Żadna książka NIE MOŻE być dowodem samym w sobie więc takie myślenie jest nie najlepsze bo sprowadza Twoje tezy do gdybań które są podparte wiarą, a aby coś mogło zostać uznane za potwierdzalne to muszą istnieć na to potwierdzalne dowody a póki co ich nie ma, więc warto nie forować tak dalekich konkluzji że jest to pewne. Warto poszukiwać odpowiedzi ale może nie sugerować jak jest bo w sumie nie wiemy tego.
Ponadto Admirał Bird był Masonem, więc na jego słowa trzeba brać poprawkę.
Odpowiedz
Pierwsza z 3 części wywiadów ulicznych z przypadkowymi ludźmi przeprowadzona przez Crazy Polish Flatearther oraz Real World (czyli mnie) na Wrocławskim Rynku dnia 23-05-2018

Odpowiedz
Płaska Ziemia nie bez powodu we współczesnych czasach stała się najbardziej wpływowym oddolnym-ruchem i największym tematem rozmów w internecie. Nie żyjesz na przechylonej, chyboczącej, wirującej ziemniako-kuli ziemskiej, tak jak nauczono cię byś wierzył. Ziemia w rzeczywistości jest nieruchomą, rozciągającą się płaszczyzną ze Słońcem, Księżycem, gwiazdami i planetami obracającymi się nad nami i wokół nas, dokładnie tak jak to widzimy. Powyższy film przedstawia niektóre z doskonałych form płasko ziemskiego aktywizmu. Zasubskrybuj poniższe kanały i aktywuj się w rozpowszechnianiu tego najważniejszego przesłania:
AstroAra:
https://www.youtube.com/channel/UCcN06NR...UL4FC6aLLg
Level World:
https://www.youtube.com/channel/UCJBjJAB...18Q_wPx68Q

Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości