02-28-2018, 12:26 AM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 07-09-2019, 04:06 PM przez Real World.)
Ocena wątku:
Dalekie Obserwacje Dowodem na Brak Krzywizny
|
03-03-2018, 05:28 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-03-2018, 05:29 PM przez Real World.)
05-08-2018, 08:44 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 05-08-2018, 08:45 PM przez Real World.)
Zdjęcie dzięki uprzejmości Filipa Króla:
07-09-2019, 04:05 PM
01-07-2020, 01:58 PM
(01-05-2020, 08:28 PM)Dziąsło napisał(a): Mało tego dodam, że przy idealnej widoczności przy użyciu amatorskiego teleskopu widoczna jest statua wolności w Nowym Jorku z wieży eiffla w Paryżu. Zjawisko to zdecydowanie już nieobserwowalne ze względu na zanieczyszczenie powietrza spalinami. To ciekawe co piszesz z tą obserwacją, a można wiedzieć skąd masz takie informacje? Nie chciałbym tutaj rozsiewać plotek na forum. Odnośnie powietrza, to jest mit że jest ono zanieczyszczone. To co jest zanieczyszczone to umysły ludzkie, kupujące Teorie jako Fakty. Więcej o tym w dziale: http://forumplaskaziemia.pl/showthread.php?tid=147
01-07-2020, 11:23 PM
(01-07-2020, 02:32 PM)Dziąsło napisał(a): Nie no bez żartów, co innego mgła a co innego przejrzystość powietrza związana z ludzką ingerencją. Akurat mieszkam w miejscu gdzie sporo ludzi ma jakieś stare kotły w którym palą czym się da. W bezwietrzny dzień to co wydobywa się z komina pozostaje nierozdmuchane ograniczając widoczność. Nie mowiac o wrzechobecnym zapachu spalenizny. Sądzisz więc, że w mieście gdzie mieszka sporo więcej ludzi nie ma żadnego zanieczyszczenia? Owszem będąc w Warszawie ja smrodu nie czuje ale to nie znaczy, że jakość i czystosc powietrza jest taka sama jak w górach. Wysłałem Ci link w poprzedniej wiadomości, proszę zapoznaj się z całym działem jeśli możesz to zrozumiesz, dlaczego twoje oczy mogą być mylone poprzez informacje jakie system ci wgrywał że te gazy robią albo zaraz zaczną robić jak tego nie powstrzymamy. To trauma strachu oparta na lęku, aby opodatkować ludzi na koniec i im powiedzieć że to dla ich dobra. By kontrolować, by zarabiać, by rządzić.
01-12-2020, 02:36 PM
(01-12-2020, 02:26 PM)Dziąsło napisał(a): Nie przekonały mnie twoje wypowiedzi. To nie jest forum plotkarskie, ani tym bardziej przekonywania, tylko używania argumentów i to merytorycznych, których Ty od początku nie masz, także albo podniesiesz swój poziom, albo znajdź sobie inne miejsce do wyrażania opinii bo tutaj tym się nie zajmujemy.
02-16-2020, 10:14 AM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 02-16-2020, 10:16 AM przez Real World.)
(02-15-2020, 07:52 PM)Dziąsło napisał(a): Nie jestem przekonany. Mam wrażenie, że to nie forum tylko blog, w dodatku twoj. 70% wypowiedzi jest twoja, odpowiedzi na pytanie - twoje. Nie dajesz szans innym użytkownikom a gdy ktoś ma odmienne zdanie to zostaje zjechany jak bura s. Zastanawiam się czy wszystko z Tobą w porządku. Pozdrawiam Posłuchaj, nie musisz tutaj być. Sam tu przyłazisz i póki co nic nie wnosisz nowego poza swoimi osobistymi odczuciami, a tymczasem to nie koło wzajemnej adoracji, tylko forum badawcze. Jak szukasz atencji, to nie jest to miejsce dla takich jak ty. W poważaniu mam ile jest tutaj osób, to nie liczba stanowi o potencjale i nie robię tego dla liczb, tylko dla potencjalnych odbiorców. Wiele osób tu wchodzi i przegląda zawarte materiały dlatego chce by panował ład. Jak masz jakieś swoje subiektywne sprawy to zostaw je sobie dla siebie, bo gdyby każdy tak jak ty pisał tutaj co mu sie podoba, a co nie w oparciu tylko o opinię, to dopiero mielibyśmy bloga plotkarskiego. Jak chcesz, to zakładaj swojego i tam się popisuj. To jest ostatni raz kiedy ci zwracam na to uwagę, proszę szanować regulamin forum albo pójść sobie gdzie indziej, nikt cię tu na siłę nie trzyma.
12-28-2020, 09:37 AM
Tatry widoczne z Budapesztu
https://www.imeteo.sk/clanok/foto-z-buda...2W-p2rtdjM
01-09-2021, 01:38 PM
A co z tym filmem?
https://youtu.be/MoK2BKj7QYk |
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
1 gości |